Skip to content

Karriär

Välkommen till PiLs karriärssida!

Söker du sommarjobb, extrajobb eller heltidsjobb? Eller är du mer intresserad av ett internship eller traineeprogram? Personalvetare i Lund arbetar ständigt för en nära kontakt med näringslivet och här på vår karriärsida lägger vi ut annonser som riktar sig mot PA-studenter. Håll dig uppdaterad på sidan så att du inte missar ditt drömjobb!

Om ni är intresserade av att annonsera via PiL, skicka ett mail till kommunikation@personalvetareilund.se så berättar vi mer!

Skärmavbild 2023-01-11 kl. 11.11.30

PLM LETAR EFTER EN HR-SPECIALIST 

Publicerad: 2023-01-11

PLM Group söker dig som är studerande inom HR eller liknande utbildning.Vi tror att det är att en perfekt start för dig som är på väg in i arbetslivet och vill få praktiskt erfarenhet hur en HR-avdelning drivs i ett  mindre internationellt bolag.

Om PLM Group

PLM Group är Nordens största återförsäljare av Solidworks med cirka 6000 kunder inom produktutveckling och tillverkning i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland och Island. Med intuitiva mjukvarulösningar skapas 3D data som används till att sälja, konstruera, tillverka och ge service till bättre produkter, mycket snabbare och billigare. Gemensamt för PLM Groups lösningar är snabb implementation och kort återbetalningstid.

Vi är 150 medarbetare i PLM Group globalt, med huvudkontor i Malmö. PLM Group ingår tillsammans med Ravema och Din maskin i Pronect, vilken i sin tur ingår i Liljedahl Group.

Om tjänsten


Som Junior HR-Specialist kommer du att arbeta med att på ett professionellt sätt ge råd och support till ledningsgrupp, chefer och medarbetare i PLM Group.

Du kommer svara på frågor inom HR-relaterade områden; t.ex. frågor som rör medarbetares anställning, beskrivning av processer och tillvägagångsätt, tolkning av avtal, regelverk och policys samt stöd i HR-system.

Du kommer också vara med på PLM Groups resa att utveckla nya processer och standarder i takt med att vi digitaliserar vår organisation för att på bästa sätt  supportera och utveckla våra medarbetare.

Detta är tjänsten för dig som vill ha möjlighet att få inblick i ett strategiskt och operativt HR-arbete och applicera dina egna erfarenheter i ett bredare perspektiv där utmaningarna och uppgifterna kommer vara varierande. Du kommer få möjlighet att arbeta brett inom HR-området med specifikt ansvar inom vissa processer och du rapporterar direkt till HR-Manager. Du kommer att ha en bra inblick i hur HR drivs både på en ledningsgruppsnivå samt operativt mot chefer och medarbetare.

Arbetsuppgifter
I din roll som Junior HR- Specialist kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

 • Supportera PLM Groups organisation globalt i HR-frågor
 • Arbeta med arbetsmiljö och arbetsrätt i samtliga länder
 • Uppdatera HR KPI:s för ledningsgrupp
 • Svara på inkommande HR-relaterade frågor
 • Uppdatera PLM Group Employee Handbook och Policies
  • Både Global och lokala länder
 • Ansvara för HR-intranätet
 • Skapa och hantera medarbetarundersökningar
 • Arbeta med PLM Groups rekrytering och onboardingprocesser
 • Skapa och utveckla samarbetsområden inom HR i Pronect-koncernen
 • Arbeta med övriga HR områden efter behov, till exempel arbetsmiljöfrågor och fackliga relationer

Vem är du?

Vi söker dig som är studerande inom HR eller liknande utbildning. Tjänsten är på 40-50 % med plan på att utöka tjänsten under 2023. För att lyckas i rollen krävs det att du är en person som är engagerad, prestigelös, hjälpsam, driven och har hög integritet. Uppgifterna kommer variera från vecka till vecka beroende på vad organisationen behöver för support just då, därför är det viktigt att du är strukturerad, anpassningsbar och kan hantera att leda projekt med supportuppgifter bredvid.  Du brinner för att utveckla medarbetare och organisation för att utveckla en arbetsplats där engagemang, glädje och prestation är i fokus.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får stor möjlighet att vara involverad, påverka och driva utveckling. Du får jobba varierat inom HR med fokus inom både det strategiska och operativa HR-arbetet. Det finns stor möjlighet att påverka din egen utveckling i hög utsträckning. Vi tror att det är att en perfekt start för dig som är på väg in i arbetslivet och vill få praktiskt erfarenhet hur en HR-avdelning drivs i ett  mindre internationellt bolag.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare på 40- 50 % beroende på kandidat och datum för uppstart.

Tillträde: Januari- Februari 2023.

Placering: Malmö Hyllie  tillsammans med HR Manager och ledningsgrupp.

Hemarbete är möjlig i stor utsträckning

Har du frågor kring rekryteringsprocess eller tjänsten är du välkommen att kontakta;

 • Timothy Nilsholm – Group HR Manager PLM Group; 070 438 50 02

 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

Ansökan skickas till: timothy.nilsholm@plmgroup.se

Karriär

Praktisering inom rekrytering

Publicerad: 2022-10-12

Vill du praktisera inom rekrytering och bemanning?

Vi på StudentConsulting hjälper gärna dig som är på väg ut i arbetslivet att få praktisk erfarenhet inom ditt program. Vi söker dig som är studerande på högskola/universitet och har en planerad praktikperiod under hösten 2022/våren 2023.

Din planerade praktikperiod är på minst 8 veckor och gärna längre. Praktiken kommer vara förlagd mån-fre 8-17, med hänsyn till det arbete som ska skrivas. Du kommer utgå från vårt kontor som finns på Gamla Väster i Malmö.

Detta söker vi:

För att kunna göra din praktik hos oss måste du ha en planerad praktik från antingen dina studier eller ex Arbetsförmedlingen.

Som person är du orädd, strukturerad och ansvarsfull. Eftersom arbetet innebär kontakt med både kandidater, konsulter och till viss del kunder är det viktigt att du är serviceinriktad och trivs med att ha telefonkontakt. Du trivs bäst i en dynamisk organisation där den ena dagen inte är den andra lik.

Vad erbjuder vi dig?
– Delaktighet i våra processer och ansvar som förbereder dig för arbetslivet.
– Högt i tak med möjlighet till mycket eget arbete.
– Mycket skratt och ett breddat nätverk

Efter din praktik finns det möjligheter till extraarbete under terminer/lov och när du tagit examen kanske du blir vårt nästa stjärntillskott.

Gör gärna testerna som finns vid ansökningen. Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Ansök här!

Samarbetspartners