Karriär

Välkommen till PiLs karriärssida!

Söker du sommarjobb, extrajobb eller heltidsjobb? Eller är du mer intresserad av ett internship eller traineeprogram? Personalvetare i Lund arbetar ständigt för en nära kontakt med näringslivet och här på vår karriärsida lägger vi ut annonser som riktar sig mot PA-studenter. Håll dig uppdaterad på sidan så att du inte missar ditt drömjobb!

Om  ni är intresserade av att annonsera via PiL, skicka ett mail till kommunikation@personalvetareilund.se så berättar vi mer!

Karriär
 
 
 

Junior HR Specialist sökes till höstterminen

Publicerad: 2021-06-17

Om PLM Group

PLM Group är Nordens största återförsäljare av Solidworks med cirka 6000 kunder inom produktutveckling och tillverkning i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland och Island. Med intuitiva mjukvarulösningar skapas 3D data som används till att sälja, konstruera, tillverka och ge service till bättre produkter, mycket snabbare och billigare. Gemensamt för PLM Groups lösningar är snabb implementation och kort återbetalningstid.

Vi är 150 medarbetare i PLM Group globalt, med huvudkontor i Malmö. PLM Group ingår tillsammans med Ravema och Din maskin i LMT Group, vilken i sin tur ingår i Liljedahl Group.

Om tjänsten
Som Junior HR-Specialist kommer du att arbeta med att på ett professionellt sätt ge råd och support till ledningsgrupp, chefer och medarbetare i PLM Group.

Du kommer svara på frågor inom HR-relaterade områden; t.ex. frågor som rör medarbetares anställning, beskrivning av processer och tillvägagångsätt, tolkning av avtal, regelverk och policys samt stöd i HR-system.

Du kommer också vara med på PLM Groups resa att utveckla nya processer och standarder i takt med att vi digitaliserar vår organisation för att på bästa sätt  supportera och utveckla våra medarbetare.

Detta är tjänsten för dig som vill ha möjlighet att få inblick ett strategiskt och operativt HR-arbete och applicera dina egna erfarenheter i ett bredare perspektiv där utmaningarna och uppgifterna kommer vara varierande. Du kommer få möjlighet att arbeta brett inom HR-området med specifikt ansvar inom vissa processer och du rapporterar direkt till HR-Manager. Du kommer att ha en bra inblick i hur HR drivs både på en ledningsgruppsnivå samt operativt mot chefer och medarbetare.

Arbetsuppgifter
I din roll som Junior HR- Specialist kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

 • Supportera PLM Groups organisation globalt i HR-frågor
 • Arbeta med arbetsmiljö och arbetsrätt i samtliga länder
 • Uppdatera HR KPI:S för ledningsgrupp
 • Svara på inkommande HR-relaterade frågor digitalt
 • Uppdatera PLM Group Employee Handbook och Policies
  • Både Global och country handbook
 • Ansvara för HR-intranätet
 • Skapa och hantera medarbetarundersökningar
 • Arbeta med PLM Groups rekrytering och onboardingprocesser
 • Skapa och utveckla samarbetsområden inom HR i LMT-koncernen
 • Arbeta med övriga HR områden efter behov, till exempel arbetsmiljöfrågor och fackliga relationer
Vem är du?

Vi söker dig som är studerande inom HR eller liknande utbildning. Tjänsten är på 20 – 40 % med plan på att utöka tjänsten under 2022. För att lyckas i rollen krävs det att du är en person som är engagerad, prestigelös, hjälpsam, driven och har hög integritet. Uppgifterna kommer variera från vecka till vecka beroende på vad organisationen behöver för support just då, därför är det viktigt att du är strukturerad, anpassningsbar och kan hantera att leda projekt med supportuppgifter bredvid.  Du brinner för att utveckla medarbetare och organisation för att utveckla en arbetsplats där engagemang, glädje och prestation är i fokus.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en spännande tjänst där du får stor möjlighet att vara involverad, påverka och driva utveckling. Du får jobba varierat inom HR med fokus inom både det strategiska och operativa HR-arbetet. Det finns stor möjlighet att påverka din egen utveckling i hög utsträckning. Vi tror att det är att en perfekt start för dig som är på väg in i arbetslivet och vill få praktiskt erfarenhet hur en HR-avdelning drivs i ett  mindre internationellt bolag.

Övrigt
 • Tjänsten är tillsvidare på 20 – 40% beroende på kandidat och datum för uppstart.
 • Placering: Malmö Hyllie  tillsammans med HR Manager och ledningsgrupp.
 • Hemarbete är möjlig i stor utsträckning.

Har du frågor kring rekryteringsprocess eller tjänsten är du välkommen att kontakta; 

 • Timothy Nilsholm – Group HR Manager PLM Group; 070 438 50 02

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

Ansökan skickas till: timothy.nilsholm@plmgroup.se

Karriär
 
 
 

Talent Acquisition Assistent

Publicerad: 2021-05-21

Studerar du psykologi, personalvetenskap, eller motsvarade och vill ha ett perfekt deltidsjobb? Är du dessutom strukturerad, självgående och vill utvecklas inom Talent Acquisition? Då tror vi att du är perfekt för rollen!

 
Vad gör du som Talent Acquisition Assistant?

Du är involverad i våra processer utifrån behov och det innebär bland annat telefonintervjuer, referenstagningar och administration. På sikt finns det möjlighet att hålla i intervjuer, avtalsskrivningar samt search.  De profiler du främst kommer att fokusera på är försäkringsrådgivare och skadereglerare.
 

Du har möjlighet att anpassa arbetstiderna efter dina studier men behöver vara tillgänglig minst 8 timmar per vecka.  Vi sitter i västra hamnen i Malmö och du blir en del av Operations supportorganisation.
 
Du som person är:

 • orädd och tycker om att prata med människor
 • självgående och strukturerad
 • analytisk och strävar efter att hitta nya lösningar

 

Du studerar psykologi, personalvetenskap, eller motsvarande och har minst 1 år kvar av dina studier. Har du kunskap eller erfarenhet av Talent Acquisition är det ett plus men inget krav.

 
Intresserad?
Start enligt överenskommelse och anställningen är på deltid utifrån behov. Rollen är inledningsvis fram till årsskiftet med möjlighet till förlängning.

 

Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande, dock senast 28 maj. Frågor om tjänsten besvaras av Talent Acquisition Partner Mikael Blomberg på mikael.blomberg@modernaforsakringar.se eller 0701-684825. Facklig kontakt är Simon Basdajian, tel: 0736-566209.
 
Är du intresserad av tjänsten så söker du här! 

 

Samarbetspartners