Skip to content

Karriär

Välkommen till PiLs karriärssida!

Söker du sommarjobb, extrajobb eller heltidsjobb? Eller är du mer intresserad av ett internship eller traineeprogram? Personalvetare i Lund arbetar ständigt för en nära kontakt med näringslivet och här på vår karriärsida lägger vi ut annonser som riktar sig mot PA-studenter. Håll dig uppdaterad på sidan så att du inte missar ditt drömjobb!

Om ni är intresserade av att annonsera via PiL, skicka ett mail till kommunikation@personalvetareilund.se så berättar vi mer!

c9049739-7c2e-550d-b07a-2fb32a512363

Kvalificerat extrajobb för HR-student

Publicerad: 2023-02-20

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Du tillhör kommunkontorets HR-strategiska enhet som tillsammans med arbetsgivarenheten svarar för kommunens gemensamma HR- frågor. Här jobbar ett 20-tal medarbetare som tillsammans har en stor mångfald av kompetenser inom exempelvis arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering, lärande/utbildning, uppföljning och schemaläggning. 

Vi söker dig som studerar på högskolenivå och vill ha ett kvalificerat extrajobb som går utmärkt att kombinera med dina HR- studier. Du får jobba inom ditt utbildningsområde i chefsrekryteringsprocesser inom en stor variation av verksamheter, du knyter kontakter och får relevant arbetslivserfarenhet. Anställningen gäller fram till sommaren med möjlighet till förlängning året ut.  

Vi arbetar med urvalsfrågor och du kommer få svara på ett antal frågor. Det innebär att du endast ska bifoga meritförteckning, inte personligt brev.

Arbetsuppgifter

Du arbetar tillsammans med vår chefsrekryterare och sköter administration och samordning i rekryteringsprocesserna. Konkret innebär det att du bokar intervjuer, administrerar urvalstester, är behjälplig med att skriva annonser, går igenom ansökningar och har kontakt med kandidaterna med mera. Efterhand kan det även handla om mer kvalificerade uppgifter så som referenstagning. För att du ska känna engagemang och få ett helhetsperspektiv deltar du även vid vissa intervjuer.  

I mån av tid kan du även stötta övriga medarbetare på den centrala HR-avdelningen på kommunkontoret med administration, samordning, hjälpa till vid större möten och event etc.

Vi söker dig som

Vi söker dig som studerar till personalvetare eller motsvarande  och befinner dig i slutet av din utbildning och har möjlighet att arbeta i genomsnitt två till fyra timmar per dag måndag till fredag. Studierna är din primära sysselsättning och vi anpassar dina arbetstider till föreläsningar och tentor. Du har även stora möjlighet att arbeta på distans del av tiden. 

För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, ha förmåga att ta initiativ och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt eftersom du kommer hantera flera uppgifter parallellt. Du har god samarbetsförmåga och vilja och förmåga att ge god service.

Du uttrycker dig tydligt, enkelt och korrekt i både tal och skrift på svenska. 

Det är meritande om du har erfarenhet av liknande uppdrag.  

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att utvecklas, påverka och göra skillnad för vår kompetensförsörjning i Lunds kommun!

Jag, som är din chef, gör mitt bästa för att utöva ett modernt ledarskap. Det innebär att du har stort ansvar och inflytande över hur du organiserar ditt arbete. Mitt fokus ligger på att skapa goda förutsättningar för dig och dina kollegor att lyckas med att bygga goda relationer, bli klara i tid och att hålla hög kvalitet på ert arbete. 

En kombination av kontors- och distansarbete är det nya normala för oss och Kommunkontorets kontor ligger precis i anslutning till Lunds tågstation. Som medarbetare i Lunds kommun har du möjlighet till ett antal förmåner, är du nyfiken på vilka så kan du läsa mera här.

Läs mer och ansök här!

 
Skärmavbild 2023-02-07 kl. 20.21.52

HR-chef Lunicore

Publicerad: 2023-02-07

Om Lunicore:

Lunicore är ett av Sveriges ledande studentkonsultbolag. Våra medarbetare får chansen att utveckla sin kompetens och få kontakt med näringslivet redan innan examen. Våra uppdrag kräver ofta ett tvärvetenskapligt synsätt och skilda kompetenser, och vi anställer därför studenter från hela Lunds universitet. Vi arbetar inom områdena management, IT, analytics och kommunikation

Om tjänsten:

Vill du driva Lunicores HR-arbete? Rollen som HR-chef är väldigt bred, och du får arbeta med det allra mesta inom HR. Tillsammans med din HR-assistent utgör du kärnan för verksamheten. 

Som HR-chef är du är ytterst ansvarig för hela rekryteringsprocessen och kommer att vara delaktig i beslut om olika anställningar inom våra fyra affärsområden IT, analytics, management och kommunikation, samt rekrytera till högre ansvarsposter inom Lunicore. 

Utöver att arbeta med rekrytering ansvarar du, tillsammans med vår kommunikationsansvarig, för att planera olika Employer Branding-satsningar, både internt och externt. Du arbetar även med arbetsrättsliga frågor och arbetsmiljö. Som HR-chef har du även en naturlig plats i Lunicores ledningsgrupp och bidrar till Lunicores långsiktiga och strategiska utveckling.

Rollen som HR-chef kräver mycket eget driv och initiativtagande men innebär också möjligheten att få jobba med och initiera en bred variation av projekt inom HR-området som intresserar dig lite extra.

Sammanfattningsvis är det en roll som ger dig mycket värdefull erfarenhet inför framtiden. Detta då du både får chansen att ansvara för hela rekryteringsprocesser, initiera egna projekt kopplade till HR och Employer Branding samt får en inblick i strategiska frågor på ledningsgruppsnivå.

Ett stort intresse och god förståelse för HR-frågor är en förutsättning. 

Vi söker dig som:

  • Är intresserad av rekrytering och vill utveckla dina kunskaper inom strategiskt HR arbete

  • Är driven att utveckla Lunicores team och företagskultur

  • Är intresserad av Employer Branding

  • Strukturerad och gillar administrativa uppgifter
  • Är social, beslutsam och kommunikativ

Vi erbjuder:

  • Insikt i att bedriva HR- och ledningsgruppsarbete för ett ständigt växande bolag
  • En social företagskultur där din personliga utveckling är central

  • Värdefull erfarenhet till framtiden inom området HR 

Tjänsten är på 50%-100% beroende på kandidat och datum för uppstart. Tjänsten är på minst 1 år med möjlighet till förlängning.
 
Tillträde: Mars 2023. 
 
Senast ansökan är onsdag 15/2. 

Arbetsplatsen är AF-borgen i Lund, 

Har du frågor kring rekryteringsprocess eller tjänsten är du välkommen att kontakta tidigare HR-student Alice Billing på alice.billing@lunicore.se 
 
Söker gör du här!

Samarbetspartners