Om föreningen PiL

Om Personalvetare i Lund

PiL står för Personalvetare i Lund. Vi är en förening av och för studenter som läser PA-programmet eller kurser med inriktning mot personalfrågor i Lund. Föreningen är knuten till intresseorganisationen P-Riks, Personalvetarstuderandes Riksförbund, som är ett rikstäckande förbund för alla PA-anknutna studentföreningar.

Personalvetare i Lund engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor, universitetsliv och framförallt för att ha roligt tillsammans. Personalvetare i Lunds syfte är bland annat att marknadsföra personalvetarutbildningen och yrket personalvetare. Vi jobbar även med att se till så att utbildningen håller en jämnt hög kvalitet genom samarbete med Lunds universitet och andra intresseorganisationer. Men framförallt vill vi som förening fungera som en mötesplats för våra medlemmar och skapa möjligheter att nätverka och knyta kontakter inför framtiden.

Vad verkar vi för?

• Vi vill att du som medlem, företagsrepresentant, universitetsanställd eller besökare skall känna dig välkommen till Personalvetare i Lund och få svar på dina frågor, alternativt starta dina egna och driva dem hos oss!
  • Vi vill fortsätta driva föreningen framåt i professionell och välkomnande anda.
  • Vi vill minska avståndet mellan medlemmarna över de olika årskullarna genom roliga aktiviteter som lockar så många som möjligt.
  • Vi vill ha en större branschmångfald i våra näringslivskontakter och hitta nya kontaktmöjligheter.
  • Vi vill mer aktivt påverka vår utbildning.
  • Vi vill att allt fler ska känna till vår förening för att på så sätt kunna stärka vår position gentemot näringslivet samt studenter. Ju större och starkare vi är desto mer kan vi lyckas utföra.

Läs om PiLs stadgar här!

Om föreningen

Föreningen PiL är knuten till intresseorganisationen P-Riks, Personalvetarstuderandes Riksförbund, som har anknytning till personalvetarutbildningarna vid Sveriges universitet och högskolor.

Genom att ena studentföreningarna inom Sveriges personalvetarutbildningar, är P-Riks en gemensam röst för att stärka kännedomen om HR-yrket och personalvetarstudentens vardag. P-Riks verkar för att öka gemenskapen och nätverksbyggande mellan medlemsföreningarna. Detta genom att aktivt öka medlemsföreningars medverkan i förbundet, stärka förbundet samt bygga upp en kompetensbas.

Bli medlem i PiL!

Som medlem i Föreningen PiL får du bland annat tillgång till våra sittningar, gemensamma och roliga aktiviteter, intressanta föreläsningar samt olika workshops som anordnas i samarbete med företag. Dessutom får du chansen att träffa massa härliga, likasinnande personalvetarstudenter! Två ord som genomsyrar vår verksamhet är gemenskap och glädje och vi på Föreningen PiL hoppas att ditt medlemskap kommer att bidra till många roliga minnen från din studietid vid Lunds universitet. Vi ser fram emot att träffa just dig!

Medlemskapet kostar 200kr och gäller i 5 år.  För att bli medlem skickar du ett mail till info@personalvetareilund.se med följande uppgifter…

• För- och efternamn

• Juridiskt kön

• Personnummer

• Adress

• Telefonnummer

När du skickat iväg mailet med uppgifter så återkommer vi med mer information om ditt medlemskap samt hur du går tillväga för att betala medlemsavgiften!

Om föreningen

Här firar vi nyår tillsammans i PiL på vår årliga nyårssittning!

Om föreningen

Faddrar och förstårsstudenter efter nollningsveckorna 2016!